Ο Μητροπολίτης Άρτης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εγκαινίασαν Αστ. Τμήμα (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Άρτης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εγκαινίασαν Αστ. Τμήμα (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, ο Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ετέλεσε στα Πράμαντα, τον Αγιασμό των εγκαινίων του νέου Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων.

Το νέο Αστυνομικό Τμήμα, θα έχει την ευθύνη αστυνόμευσης για το σύνολο του δήμου «Βορείων Τζουμέρκων», καθώς και για τα ορεινά χωριά του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Το παρόν στην τελετή εγκαινίων, έδωσαν οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης και Γιάννης Στέφος, ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλης Μιχελάκης, οι δήμαρχοι «Βορείων Τζουμέρκων» Γιάννης Σεντελές, «Γεωργίου Καραϊσκάκη» Περικλής Μίγδος και «Ζίτσας» Μιχάλης Πλιάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου «Βορείων Τζουμέρκων» Σταύρος Γκορτζής και οι αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Γιάννης Βασιλάκος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων Γιώργος Χαβέλας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Ενώσεων, κάτοικοι και μαθητές σχολείων.

Το νέο Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο κτίριο, που αποτελεί δωρεά του Δημοσθένη Τσίρκα προς την πρώην Κοινότητα Πραμάντων και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου και αγροτικού ιατρείου. Ο δωρητής έφυγε από τη ζωή το 1972 στην Αθήνα, έχοντας παραχωρήσει όλη του την ακίνητη περιουσία στη γενέτειρά του. Προς το τέλος της ζωής του, διέθετε σχεδόν το σύνολο των οικονομικών του πόρων για να βοηθά τους φτωχούς. Ο Δημοσθένης Τσίρκας ήταν δάσκαλος στο επάγγελμα, ενώ το 1925 άρχισε να εκδίδει το περιοδικό «Τζουμέρκα».

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν συμβολικά ένας αστυνομικός και ένας κάτοικος των Πραμάντων, ενώ ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του νέου Αστυνομικού Τμήματος.

 

Ι. Μ. Άρτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *