Στην γενέτειρά του λειτούργησε και μίλησε ο Επίσκοπος Αρούσης (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Στην γενέτειρά του λειτούργησε και μίλησε ο Επίσκοπος Αρούσης (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή της Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2017, ιερούργησε στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος. Ο Ιεραπόστολος Επίσκοπος κατάγεται από την πόλη των Γιαννιτσών.

Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Ολυμπίτης,Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, και οι ιερείς του Ναού.

Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο βουλευτής Πέλλας κ.Γ. Καρασμάνης και ο Αστυνομικός υποδιευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης, ενώ πλήθους λαού γέμισε τον Ιερό Ναό.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος τόνισε, ότι το μήνυμα της ανθρωπιάς και της αγάπης που μας έδωσε ο Χριστός φανερώνεται με έργα και όχι με λόγια. Ακόμη, ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωσε να λειτουργήσει ως επίσκοπος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιαννιτσά, και δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος αντικρίζοντας τα πρόσωπα των συμπατριωτών του ευχόμενος σε όλους πνευματική πρόοδο.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Κυριακός Χατζηδήμου προσέφερε στον Θεοφιλέστατο μια ποιμαντορική ράβδο ευχόμενος: «Να εμπνέεστε από τους πρωτοκορυφαίους Αποστόλους μας, Αγίους Πέτρο και Παύλο, και να καθοδηγείτε επιτυχώς το ποίμνιό σας στην νέα αρχιερατική σας διακονία και στο ιεραποστολικό σας έργο».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (6.00 μ.μ.) ο Θεοφιλέστατος μίλησε στο καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα, το οποίο γίνεται στον ίδιο Ιερό Ναό, με θέμα: «Εμπειρίες από την Ιεραποστολή και το νέο ξεκίνημα». Ανέπτυξε σκέψεις και προβληματισμούς από την έως τώρα ιεραποστολική του δράση αλλά και την συνέχεια αυτής με την ιδιότητα του Επισκόπου. Μετά την ολοκλήρωση της εισηγήσεώς του ο Θεοφιλέστατος απάντησε σε ερωτήσεις από το ακροατήριο.

I. M. Εδέσσης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *