Συναυλία Ελληνικής Μουσικής στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Συναυλία Ελληνικής Μουσικής στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κέντρο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 το βράδυ, στην Englise des Carmes, μεγάλη συναυλία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, την οποία διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Συμμετείχαν: ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος», υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη και η Γυναικεία Χορωδία της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή Υμνογράφος».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Κάτω Χωρών κ. Αθηναγόρας, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό (η Μητρόπολις Βελγίου ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης), ο Μητροπολίτης Αχαϊας Αθανάσιος, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος και άλλοι ορθόδοξοι κληρικοί, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο δημοσιογράφος και πολιτικός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πανεπιστημιακοί και ομογενείς.

Η Γυναικεία Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως παρουσίασε ένα πρόγραμμα 12 ελληνικών τραγουδιών που συγκίνησαν το πολυπληθές ακροατήριο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η Γυναικεία Χορωδία, καθώς και 10 μαθητές από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεαπόλεως με τους συνοδούς καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν το πρωί της Τρίτης 7/2/2017 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα εκπροσώπησε ο π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης, ο οποίος επέδωσε στον Μητροπολίτη Βελγίου ένα εγκόλπιο, με απεικόνιση της Παναγίας, ως δώρο του Σεβασμιωτάτου.

fanarion.blogspot.gr