Η εορτή των Αγίων Θεοδώρων στην Ι. Μητρόπολη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (7718 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή των Αγίων Θεοδώρων στην Ι. Μητρόπολη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου εόρτασε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 η Εκκλησία μας. Στον περικαλλή Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Τρύπης, στον ολάνθιστο Ταϋγετο, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του ο σεπτός Μητροπολίτης Σπάρτης, με αφορμή το όνομα του Αγίου Θεοδώρου, αναφέρθηκε στα πολλά και πλούσια δώρα που έχει χαρίσει ο Πανάγαθος Θεός στον Άνθρωπο. Ιδιαίτερα στην Πατρίδα μας ο Θεός δώρισε μία πανέμορφη φύση, την Ορθόδοξη πίστη, καθώς και χιλιάδες μάρτυρες, γέροντες και ασκητές που κόσμησαν στο πέρασμα των αιώνων τον τόπο μας. Ολοκληρώνοντας τον ψυχωφέλιμο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε και για το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου, μέσω του οποίου προστάτευσε τους Χριστιανούς, θέλοντας να τονίσει την παρουσία της Θείας Πρόνοιας, η οποία παντού και πάντα μας έχει υπό της Σκέπη Της αρκεί κι εμείς να ακολουθούμε μία χριστιανική ζωή χαρακτηριζόμενη από απλότητα, σεμνότητα και σύνεση.

Στη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος, τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Ι. Μ. Σπάρτης