Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Κερκύρας κυρό Τιμόθεο (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Κερκύρας κυρό Τιμόθεο (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το μνημόσυνο, με τη συμπλήρωση 15 ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού προκατόχου του κυρού Τιμοθέου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι μέσα στη Θεία Λειτουργία η στρατευομένη και η θριαμβεύουσα Εκκλησία, αποτελούν το ένα Σώμα του Σωτήρος Χριστού. Αλλά και η τέλεση των ιερών μνημοσύνων αυτή τη σημασία έχει, να προσευχόμαστε για τους προαπελθόντας αδελφούς μας, ευχόμενοι ο Κύριος να τους δίδει ανάπαυση και να βρίσκονται με Εκείνον.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του κυρού Τιμοθέου, ο οποίος άφησε τεράστιο έργο, διακονώντας την τοπική Εκκλησία. Χρέος ημών είναι να  προσευχόμαστε, ο Τριαδικός Θεός μας να τον έχει υπό την σκέπη Του. Έστω αιωνία και αγήρος η μνήμη αυτού, είπε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν και παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Ι.Μ. Κερκύρας με τις συνοδούς δασκάλες τους, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, είχε ιδρύσει  ο μακαριστός Τιμόθεος και  συνεχίζει αδιάκοπα τη λειτουργία του μέχρι και σήμερα.

 

Ι. Μ. Κερκύρας