Πανηγυρικός εσπερινός του Νεομάρτυρα Δημητρίου στο Μερκοβούνι Τρίπολης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9581 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πανηγυρικός εσπερινός του Νεομάρτυρα Δημητρίου στο Μερκοβούνι Τρίπολης (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κυριακής των Μυροφόρων, αλλά και της εορτής του Νεομάρτυρος Δημητρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μερκοβουνίου Τρίπολης.

Προ του πανηγυρικού εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της τιμίας και μυροβλύζουσας κάρας του Αγίου, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, όπου και φυλάσσεται.

Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Γερμανός Μίχος, ο οποίος πλαισιωνόταν από πλειάδα ιερέων της Τρίπολης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε Ιερά Λιτάνευση της ιεράς εικόνας, αλλά και της τιμίας κάρας του Αγίου στο χωριό, συνοδεύοντάς την η Δημοτική Φιλαρμονική, αλλά και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Τέλος,  ο π. Γερμανός ευχαρίστησε τους ιερείς που παραβρέθηκαν στην πανήγυρη του Ναού και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα ο Άγιος Νεομάρτυς Δημήτριος να σκέπει και να φρουρεί όλους.

ARXON.GR

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *