Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στο Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών
Άρχων (9188 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στο Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών

Με την παρουσία, την ευλογία και την κυριαρχική άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πνευματικού Αδελφού του σεπτού Μητροπολίτη Κορίνθου, ετέλεσε χθες Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στο Ι. Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών Ευβοίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τον οποίο συνόδευαν ευάριθμοι Κορίνθοι Κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του αλλά και πολλοί εντόπιοι πιστοί, όπως κατ’ έτος συμβαίνει την συγκεκριμένη αυτή ημέρα.

Πρόκειται για μία παράδοση ετών, που τηρεί με ευλάβεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου από τα χρόνια της Ιερατικής του διακονίας στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος και που καθιερώθηκε να τελείται πάντα κατ’ αυτήν την ημέρα (δηλ. την Πέμπτη πριν το Σάββατο του Λαζάρου), κατά την οποία διανυκτερεύει στο Ι. Ησυχαστήριο το θαυματουργό εικόνισμα του Τιμίου Προδρόμου από τα Κατούνια Ευβοίας, το οποίο λιτανεύεται καθ’ όλη την Μ. Τεσσαρακοστή στους Ι. Ναούς της Χαλκίδος και των Ψαχνών.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον άγιο Χαλκίδος για την φιλοξενία επισημαίνοντας ότι με μεγάλη ευχαρίστηση ετέλεσε, και πρώτα ο Θεός θα συνεχίσει να τελεί κάθε χρόνο, αυτή την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία, δεόμενος στην Παναγία Γοργοϋπήκοο και στον Τιμ. Πρόδρομο, υπέρ της σωματικής και πνευματικής υγείας όλων των Κορινθίων και Χαλκιδέων πιστών και ιδιαιτέρως του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του υπ᾿ Αυτον ευαγούς Κλήρου .

Ι. Μ. Κορίνθου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *