Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (8080 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσιμης περιόδου του Πεντηκοσταρίου, τελέστηκε το Σαββάτο 29 Απριλίου 2017 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η εις διάκονον χειροτονία του θεολόγου Χρίστου Θεοδώρου υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος (ή παρέστησαν συμπροσευχόμενοι) ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, οι εφημέριοι του ναού και άλλοι κληρικοί της Μητροπόλεως. Παρευρέθηκαν επίσης βουλευτές Αμμοχώστου, ο πρώην Υπουργός, οι θρονικοί Επίτροποι, συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι του νεοχειροτονηθέντος.

Ο νέος διάκονος ο οποίος έλαβε το όνομα Χαρίτων σε ανάμνηση ενός των τριών μακαριστών Γερόντων Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, είναι άγαμος κληρικός και θα διακονεί στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Η Θεία Λειτουργία και η χειροτονία έχει δημοσιευθεί στο διαδικτυακό κανάλι YouTube του Μητροπολιτικού Αγίου Γεωργίου, όπου μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει.