Δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος!
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος!

Διακρίνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος, τις δυσκολίες του, τις ανάγκες του, αλλά και κάποιες από τις αιτίες.

Αυτό που προβάλλεται παντού ως βασική αιτία είναι ο οικονομικός παράγοντας. Δυστυχώς, όμως, η βιοτική μέριμνα έχει κυριαρχήσει σε όλη την ζωή μας και δεν μας αφήνει να δούμε την πραγματική αιτία, που είναι η απομάκρυνσή μας από τον Θεό Πατέρα, από την ζεστή, γεμάτη αγάπη και στοργή αγκαλιά Του.

Έχουμε μείνει μόνοι πλέον και παγωμένοι από τον δριμύ χειμώνα, που μας έχει επιφέρει η απομάκρυνση από τον Θεό.

Ερχόμαστε κι εμείς τώρα από το Άγιον Όρος, όχι ως σωτήρες, αλλά ως αδελφοί και συνοδοιπόροι, αναφωνώντας το των Αγίων Τεσσαράκοντα: «δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος», κάνοντας έκκληση να ξεκινήσουμε από την αρχή πάλι την προσπάθεια, όλοι μαζί, συνειδητοποιώντας την αγάπη του Θεού προς τον κόσμο Του.

Η αγάπη Του είναι η ελπίδα και η σιγουριά μας, η δύναμή μας και το καύχημά μας, η προστασία και σκέπη μας, ώστε η προσπάθειά μας να στεφθεί με επιτυχία.

Η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο είναι η βεβαιότητα για την σωτηρία του!

 

 

+Αρχιμ. Βαρθολομαίος

Καθηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *