Εσπερινός των Ισαποστόλων Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9884 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εσπερινός των Ισαποστόλων Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη στον ομώνυμο ενοριακό ναό που βρίσκεται στο συνοικισμό Νέο Βυζάντιο Ναυπλίου.

Ο ναός βρίσκεται στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης και κάθε χρόνο μαζεύει χιλιάδες πιστών που έρχονται από όλη την Αργολίδα για να τιμήσουν τους Αγίους. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μιχαλόπουλος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας του εσπερινού  ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνος των Αγίων καθώς  και της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας που φιλοξενείται στο ναό στα πλαίσια των εορτασμών της πόλης .

Το παρών τους έδωσαν οι Βουλευτές Αργολίδας Ιωάννης Γκιόλας , Ιωάννης Ανδριανός και Ιωάννης Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος ,ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χ. Γραμματικόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και  οι στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Στην λιτανευτική πομπή συμμετείχε η δημοτική φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων.

Στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  έχει τεθεί προς προσκύνηση για λίγες ημέρες η  Τιμία  Εσθήτα  της Παναγίας  που ήρθε  στην πόλη του Ναυπλίου από την Μητρόπολη της Θήρας  και τον ιστορικό ναό   Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου  ,με την άδεια του  Μητροπολίτη  Θήρας, Αμοργού και νήσων  Επιφανίου.

Η Εσθήτα της Παναγίας θα παραμείνει για προσκύνημα στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο συνοικισμό Ναυπλίου έως και την 25 Μαΐου 2017. Καθημερινά θα τελείται θεία λειτουργία και άλλες  ακολουθίες .

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *