Μητροπολίτης Κισάμου: «Χωρίς κόπο και θυσίες δεν φτάνει κανείς στην Ιθάκη του» (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μητροπολίτης Κισάμου: «Χωρίς κόπο και θυσίες δεν φτάνει κανείς στην Ιθάκη του» (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν εις το κάλεσμα της Ι. Μητροπόλεως μας και μετείχαν εις την Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, αφιερωμένη εις την μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία, με αφορμή την δοκιμασία των ενδοσχολικών και πανελληνίων εξετάσεων της περιόδου αυτής. Αρκετά δε από τα παιδιά αυτά μετείχαν και του Ποτηρίου της ζωής.

Της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος. Μετά την ειδική ευχή – προσευχή που αναγνώσθηκε εις το τέλος, ο Επίσκοπος μας χαιρέτισε την πολυπληθή μαθητική κοινότητα σημειώνοντας: «Όσο περισσότερο εμπιστεύεσθε την αγάπη του Θεού, όσο δυναμώνετε στην πίστη, όσο χαλυβδώνετε και μπολιάζετε την ζωή σας μέσα στην ζωή και τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, τόσο περισσότερο θα ανακαλύπτετε την αληθινή ομορφιά, το νόημα και την αξία της ζωής.

Χρειάζεται να θυμάστε ότι η ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται, ότι χωρίς κόπο, προσπάθεια και θυσίες δεν φτάνει κανείς στην Ιθάκη του, ότι αν θέλουμε η κοινωνία να ανέβει «λίγο ψηλότερα» χρειάζεται ο προσωπικός μας αγώνας και προσπάθεια», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, προσφέροντας ως ευλογία κομποσκοίνια και στυλό, ευχόμενος καλή επιτυχία.

 

Ι. Μ. Κισάμου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *