Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γεωργίου Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9848 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γεωργίου Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτο  Μητροπολίτη Αργολίδος  Νεκταρίου. Στο ναό φιλοξενείται για ολιγοήμερη  προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ  μετέφερε από την Εύβοια την Παρασκευή 18 Ιουνίου ,ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, του Οσίου Δαβίδ  Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, συνοδευόμενος από μοναχούς της Μονής. Την Τιμία Κάρα  υποδέχθηκε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος, παρουσία κλήρου και λαού.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου  μετά το πέρας του εσπερινού  μίλησε ο  καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία,  Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης για την ζωή και το έργο του Αγίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 18 Ιουνίου, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, τίμησαν  τον Χοράρχη και τα μέλη της χορωδίας « Άγιος Γεώργιος» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ναυπλίου για την πολυετή τους προσφορά στο ναό.

Η χορωδία «Άγιος Γεώργιος» ιδρύθηκε το 1983 από τον αείμνηστο καθηγητή θεολογίας Γεώργιο Παναγιωτόπουλο και έως σήμερα συνεχίζει το έργο της υπό την διεύθυνση του αδελφού του, χοράρχη Τέλη Παναγιωτόπουλου, στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. Για πολλά χρόνια η χορωδία ψέλνει με μελωδίες που συναρπάζουν κάθε πιστό που βρίσκεται στον ναό. Επίσης έχει συμμετάσχει ενεργά και σε εκδηλώσεις θρησκευτικού περιεχομένου του δήμου όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα στο Ναύπλιο.

Στην τιμητική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός ,ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος , κα.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *