Βραδυνή Θ. Λειτουργία για τους μαθητές των Πανελληνίων στην Αλεξ/πολη (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9859 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Βραδυνή Θ. Λειτουργία για τους μαθητές των Πανελληνίων στην Αλεξ/πολη (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το βράδυ τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η καθιερωμένη κατά τα τελευταία χρόνια Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου γέμισε από τους μαθητές, τις μαθήτριες που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και από τους γονείς και συγγενείς τους που ήρθαν να προσευχηθούν για την καλή ευόδωση και επιτυχία στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίος μαζί με ιερείς, ενώ χοροστάτησε από το θρόνο ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος. Παρών ήταν επίσης ο κ. Στέργιος Αποστολακούδης, Προϊστάμενος της Διευθύνσεως Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως του Νομού μας.
Πριν το τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μίλησε πατρικά στα παιδιά που παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και έκανε μία αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας για να καταδείξει τον υπερβολικό ζήλο των Ελλήνων για υλικά πράγματα, τα οποία όμως τελικά δεν είχαν καμία βάση. Μεταξύ άλλων μίλησε για χρήματα που ήταν «κλεμμένα», για ανθρώπους που δούλεψαν χάρη σε «ρουσφέτια» και γενικώς παρουσίασε την παρακμή στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα τα τελευταια 40 χρόνια.
Όλα αυτά τα είπε, όχι για να αποθαρρύνει τους μαθητες, αλλά αντίθετα για να τους εμψυχώσει και να τους προτρέψει να φροντίζουν την εσωτερική τους ισορροπία, να τρέφουν το πνεύμα τους προσευχόμενοι και να είναι έτοιμοι να δεχονται τις αποτυχίες ως ευκαιρίες επιτυχίας σε κάτι άλλο.
Ειδικά γι’ αυτό, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  έφερε ως παράδειγμα τον Έλληνα νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη, ο οποίος έγινε γνωστός από τη «δεύτερη» ενασχόληση του που ήταν η λογοτεχνία και όχι από τη δουλειά του που ήταν γραμματέας στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μητροπολίτης είπε στους μαθητές να διαχειριστούν τις εξετάσεις με ψυχραιμία καθώς και το αποτέλεσμα, ψάχνοντας να ανακαλύψουν τα «διαμάντια που κρύβουν στις ψυχές τους» γιατί αυτά θα είναι τα πραγματικά τους όπλα για το μέλλον.
Μετά τον Μητροπολίτη το λόγο πήρε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως κ. Αποστολακούδης, ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που θα διαγωνισθούν στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μοίρασε σε όλα τα παιδιά από ένα στυλό και μία σοκολάτα ευχόμενος στο καθένα ξεχωριστά, καλή επιτυχία και την από του Θεού ευλογία στη ζωή τους.
Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *