Εγκαίνια Ι. Παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9943 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εγκαίνια Ι. Παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου (ΦΩΤΟ)

Τα Εγκαίνια της Αγίας Τραπέζης του δεξιού κλίτους του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου, προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ σήμερα, Κυριακή της Συνάξεως των Αγιορειτών Πατέρων.

Κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στο εκκλησίασμα τα τεκταινόμενα εντός του Ιερού Βήματος και ανέλυε το συμβολισμό τους.
Αμέσως μετά το τέλος της Ακολουθίας των Εγκαινίων, ακολούθησε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, όπου από σήμερα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, θα βρίσκεται στο Κωσταράζι, θα σκέπει, θα φρουρεί, θα προστατεύει το χωριό και τους κατοίκους του και θα μεταφέρει τα αιτήματα των χριστιανών στο θρόνο του Κυρίου μας.

Επίσης, ανέφερε πως ο ίδιος προσωπικά αισθάνεται μεγάλη την ευλογία του Αγίου Παϊσίου, τον οποίον γνώρισε, πήρε την ευχή του και κρατάει σαν παρακαταθήκη τις συμβουλές του και τις νουθεσίες του.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Άγιος Παΐσιος, βρέθηκε συνοδοιπόρος σε δύσκολες στιγμές της ζωής μου και της αρχιερατικής μου πορείας και διακονίας», κατέληξε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου π. Δημήτριο Συκόπουλο, υπογραμμίζοντας το έργο που επιτελεί στο Κωσταράζι, την πνευματική πρόοδο αυτής της Ενορίας αλλά και την προσφορά του προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας.

Ι. Μ. Καστορίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *