Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Λότζ και Πόζναν Σίμων
Άρχων (9848 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Λότζ και Πόζναν Σίμων

Εκοιμήθη πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του ARXON.GR ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Λότζ και Πόζναν Σίμων της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Πολωνίας.

Ο Μακαριστός κατέληξε μετά από ολιγόμηνη δοκιμασία από την επάρατη νόσο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Simon (Szymon Romańczuk) γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1936 στο χωριό Guszczewina Μαζοβιέτσκι. Το 1955 αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Bielsk Podlaski και άρχισε να σπουδάζει φιλολογία στο Μινσκ. Μετά την επιστροφή του στην Πολωνία, έγινε καθηγητής της Ρωσικής γλώσσας και Λατινικών στο λύκειο του Michaels. Το 1965 εισήλθε στο δεύτερο έτος σπουδών στην Ορθόδοξη θεολογία την Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία της Βαρσοβίας. Στο ίδιο πανεπιστήμιο υπέβαλε διδακτορική διατριβή.

Την 1 Φεβρουαρίου 1970 έγινε διευθυντής του Γραφείου του Μητροπολίτη Βαρσοβία. Στις 15 Φεβρουαρίου 1970 χειροτονήθηκε διάκονος και στις 22 Φεβρουαρίου του ίδιου πρεσβύτερος. Στις 25 Νοεμβρίου 1979 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη και 26 Νοεμβρίου χειροτονήθηκε επίσκοπος Lublin ως βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Βαρσοβίας. Στις 18 Αυγούστου 1981 εκλέχτηκε επίσκοπος Λουτζ και Πόζναν και 8 Ιουνίου 1993 προήχθη σε Αρχιεπίσκόπο. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Λουτζ.

Η κηδεία του, θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Λοτζ, ul. Kilinskiego 56, την 1η Ιουλίου 2017 στις 9.00.

ARXON.GR

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *