Ισλαμικό τέμενος ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα σε Χριστιανικό Ναό
Άρχων (9560 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ισλαμικό τέμενος ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα σε Χριστιανικό Ναό

Αποτελεί γεγονός… το πρώτο «φιλελεύθερο ισλαμικό τέμενος». Μάλιστα, ιδρύθηκε στη Γερμανία και άνοιξε τις πύλες του προ ημερών, υπό τη στέγη χριστιανικού ναού.

Σε αυτό οι γυναίκες μπορούν να εισέρχονται χωρίς να καλύπτουν το κεφάλι τους, αλλά και να εκτελούν καθήκοντα ιμάμη.

Το ισλαμικό τέμενος Ιμπν Ρουσντ Γκέτε έχει ως εμπνευστή τη Σεϊράν Ατές, δικηγόρο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών.

Θα μοιράζεται το ίδιο κτίριο με την προτεσταντική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στο Βερολίνο.

Γυναίκες και άνδρες μπορούν να προσεύχονται μαζί, ενώ και οι ομοφυλόφιλοι και γενικότερα τα μέλη της κοινότητας LGBTQ δεν θα αντιμετωπίζουν καμία διάκριση, όπως σημείωσε η κ. Ατές στο περιοδικό Der Spiegel.

Σουνίτες και σιίτες μουσουλμάνοι θα μπορούν επίσης να προσεύχονται μαζί.

Στον χώρο απαγορεύονται το νικάμπ και η μπούρκα.

«Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, αλλά και γιατί θεωρούμε ότι η πλήρης κάλυψη του προσώπου είναι άσχετη με τη θρησκεία και είναι περισσότερο μια πολιτική δήλωση», πρόσθεσε η Σ. Ατές.

Η δικηγόρος μετακόμισε από την Τουρκία στη Γερμανία όταν ήταν παιδί και έχει καταδικάσει επανειλημμένα την καταπίεση των γυναικών εντός συγκεκριμένων ισλαμικών κοινοτήτων στη Γερμανία.

Η κ. Ατές τόνισε ότι ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός και υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπαιξε ρόλο στη δημιουργία του τεμένους, καθώς την είχε προτρέψει στο παρελθόν να παίξει ρόλο στη συνένωση των φιλελεύθερων μουσουλμάνων.

 

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *