Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Κ. Μητσοτάκη
Άρχων (9921 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Κ. Μητσοτάκη

Πρόεδρέ μου,

Επιθυμώ από τα βάθη της καρδιάς μου, να σας απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια, για την κοίμηση του αγαπημένου πατέρα σας Κωνσταντίνου και, έως πρότινος, εκλεκτού μου φίλου.

Υπήρξε σπουδαίος άνθρωπος, εξαιρετικός οικογενειάρχης και λαμπρός πολιτικός, που θα αφήσει χαραγμένα στην μνήμη της τοπικής κοινωνίας της πατρίδας μας, της Κρήτης, αλλά και του Έθνους μας γενικότερα, τα σπουδαία χαρίσματα που του χάρισε ο Θεός, ως παρακαταθήκη στις μελλοντικές γενεές. Το όνομά του γράφτηκε ήδη στην ιστορία της Ελλάδος!

Μετέδωσε σε σάς, τα εκλεκτά παιδιά του, την σπουδαία πολιτική παράδοση της οικογενείας, την οποία, είμαι απολύτως βέβαιος, πως επάξια συνεχίζετε.

Πλέον, μαζί με την αείμνηστη μητέρα σας, αγαπημένη μας κυρία Μαρίκα, θα σας παρακολουθούν από τους Ουρανούς και θα σας καμαρώνουν.

Λυπάμαι βαθύτατα, διότι η πολύ ρευστή πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο, καθώς και τα τελευταία γεγονότα, δεν θα μου επιτρέψουν να βρίσκομαι κοντά σας.

Όμως, προσεύχομαι ο Θεός, να αναπαύσει την ψυχή του, σε σας δε, να δίδει κουράγιο και παρηγορία, στον βαθύτατο πόνο σας.

Με όλη την αγάπη και τις θερμότατες συλλυπητήριες ευχές μου.

 

+Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *