Το Άγιον Όρος θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Μολδαβίας
Άρχων (9934 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Το Άγιον Όρος θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Μολδαβίας

Ένας πραγματικός στύλος της Ορθοδοξίας στις περιοχές που άλλοτε αποτελούσαν το σιδηρούν παραπέτασμα είναι ο Μολδαβός πρόεδρος Igor Dodon.

Πολλάκις έχει τοποθετηθεί υπερ της πίστης μας και μάλιστα σε καιρούς που το να ομολογήσει κανείς, πολλώ δε μάλλον ένας πολιτικός, πως είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, αποτελεί “μέγιστο παράπτωμα” για την άθεη και εκκοσμισκευμένη Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας λοιπόν αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την πίστη του και στις αρχές Αυγούστου, θα βρεθεί σε προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος, ενώ κατά τα λοιπά θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

«Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής μου στον Άθω, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να επιστρέψω ξανά σε αυτούς τους ιερούς τόπους», δήλωσε ο Dodon στο Accent-TV.

Από τις πρώτες μέρες της εκλογής του είχε δώσει στίγμα ενώ σε αυτόν ανήκει η φράση: Πιστεύουμε ότι χωρίς την Ορθοδοξία στη Μολδαβία δεν υπάρχει μέλλον. Η Ορθοδοξία είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται το κράτος μας.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *