«Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9921 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

«Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 17 Ιουνίου και παρά τις δυσοίωνες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε για 3η χρονιά ο λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», μήκους 9.700 μέτρων. Η εκκίνηση δόθηκε στο Μνημείο Διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη, ενώ ο τερματισμός έγινε στην Αρχαία Πύδνα, στον αρχαιολογικό χώρο της Βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους, στο σημείο που βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι απόπλου του Αποστόλου Παύλου, κατά τη β΄ ιεραποστολική περιοδεία του.

Εφέτος διαγωνίστηκαν 305 αθλητές, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Την εκκίνηση του αγώνα, στον οποίο διαγωνίστηκαν και αθλήτριες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μαζί με τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελο Λαγδάρη.

Πριν την έναρξη κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα μαραθωνοδρόμου, αθλητή και «ανθρώπου» Κυριάκου Λαζαρίδη.

Μετά το πέρας του αγώνα βραβεύτηκαν ιδιαιτέρως οι νικητές των τριών πρώτων θέσεων στην κατηγορία των ανδρών και γυναικών.

 

Άνδρες:

1ος Αλέξης Παπαλεξίου ΣΔΥ Βόλου με χρόνο 34.11

2ος Κωνσταντίνος Γραμμένος ΓΑΣ Λαγκαδα με χρόνο 34.25

3ος Συμεωνίδης Συμεών Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας με χρόνο ΖΕΥΣ 35.57

 

Γυναίκες:

1η Αλεξάνδρα Σουλιώτου Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας ΖΕΥΣ με χρόνο 44.32

2η Κουκάκη Κατερίνα Ο.Μ.Γ -Power Bar με χρόνο 45.54

3η Αγαθαγγελίδου Αγγελική Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας ΖΕΥΣ με χρόνο 47.28

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα για την συμμετοχή τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του αγώνα και ιδιαιτέρα το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου, την ΕΦΑ Πιερίας, το Σώμα Εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ε.Ε.Σ., τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, τον Φιλανθρωπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Η Στέγη της Αγάπης», τον Ποντιακό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Ο Πόντος», το Σύλλογο Κριτών Στίβου Πιερίας – Ημαθίας, τον Εθελοντικό Σύλλογο Μεθώνης «Η Κυψέλη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Αγαθούπολης «Οι Αγάθωνες», τον Αθλητικό Σύλλογο Γ.Α.Σ Κεραυνός Μακρυγιάλου, την Φιλαρμονική Μακρυγιάλου, το ΕΚΑΒ, τον Ιατρό του αγώνα Γιώργο Κωστόπουλο, τους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας που συνέβαλαν στην οργάνωση του αγώνα με πρώτους την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μακρυγιάλου κ. Μαρία Αβραμίδου και τον εφημέριο Μακρυγιάλου π. Γεώργιο Μιάουρα, καθώς και τους εμπορικούς χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και ο Δήμαρχος τόνισαν την σημασία της διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης για την θρησκευτική και πολιτισμική ιστορία της περιοχής και την τουριστική ανάδειξή της.

 

Ι. Μ. Κίτρους

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *