Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος στις Κατασκηνώσεις (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9590 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος στις Κατασκηνώσεις (ΦΩΤΟ)

Τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας στην Κασσιώπη επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος. Τα 100 κορίτσια Δημοτικού που φιλοξενούνται εκεί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα, ενώ ο Σεβασμιώτατος επιθεώρησε τα σπιτάκια που μένουν και μοιράστηκε στιγμές χαράς μαζί τους.

Σε σύντομη προσφώνησή του ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι στην κατασκήνωση της Εκκλησίας τα παιδιά μαθαίνουν για τον Θεό, την πίστη, την πατρίδα, την ιστορία μας. Η γνώση αυτή δεν είναι μόνο διανοητική. Συνοδεύεται και από την εμπειρία της φιλίας, της συντροφικότητας, της ψυχικής ομορφιάς, της αγάπης που η πνευματική παράδοση της πίστης μάς προσφέρουν. Στους θυελλώδεις καιρούς μας, κατά τους οποίους κέντρα μακριά από την πίστη υπονομεύουν την πνευματική παιδεία του λαού μας, με στόχο να αποξενωθεί από τις αξίες της ελληνορθόδοξης παράδοσης, η κατασκήνωση της Εκκλησίας είναι αντίβαρο. «Όταν μεγαλώσετε, θα θυμόσαστε τις όμορφες στιγμές που περνάτε και ότι η Εκκλησία μας δίνει ζωή, γιατί είναι συνδεδεμένη με τον Χριστό, την όντως ζωή μας», κατέληξε ο κ. Νεκτάριος, ο οποίος ενθουσιάστηκε και με την πρόοδο των εργασιών που γίνονται στις κατασκηνώσεις, προκειμένου οι εγκαταστάσεις να εκσυγχρονιστούν.

Ι. Μ. Κερκύρας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *