Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αργολίδος στην Πολωνία (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9211 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αργολίδος στην Πολωνία (ΦΩΤΟ)

Εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Πολωνία πραγματοποιούν 50 νέοι και νέες  της Μητροπόλεως Αργολίδος, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος  Νεκτάριο. Συγκεκριμένα, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Γκραμπάργκα το οποίο  γιόρτασε την μεταμόρφωση του Χριστού( Με το Ιουλιανό ημερολόγιο). Κάθε χρόνο γίνεται το μεγαλύτερο ορθόδοξο πανηγύρι και συγκεντρώνει πάνω από 100.000 χιλιάδες πιστούς. Πολλοί από αυτούς έρχονται από αρκετάι μακριά, πεζοπορώντας και κρατώντας ξύλινους Σταυρούς.

Στον εσπερινό και τον όρθρο χοροστάτησε ο μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας, ο εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριάρχου Βαρθολομαίου , Βελγίου κ. Αθηναγόρας, αλλά και πολλοί Μητροπολίτες και κληρικοί της Πολωνίας.

0ι εκδρομεις βρέθηκαν στο μοναστήρι Γενεσιου  της Θεοτόκου και προσκύνησαν το άφθαρτο σκήνωμα του παιδομάρτυρα Αγίου Γαβριήλ , το ιστορικό μοναστήρι Σουπράλ καθώς και τον πρώτο ναό του Αγίου Λουκά. Επισκέφθηκαν, επίσης το ζωολογικό πάρκο με τους βίσωνες στη Μπιαλοβιέζα. Ακόμα, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο μουσείο Άουσβιτς – Μπίρκεναου όπου και απότισαν φόρο τιμής στα εκατομμύρια θύματα  της Ναζιστικής θηριωδίας

Την φιλοξενία ανέλαβε ο ενοριακός  Ιερός Ναος Αγίας Τριάδας Χαινούφκα και ο προϊστάμενος  π. Μιχαήλ με τον οποίο, ο Μητροπολίτης μας συνδέεται  εδώ  και αρκετά  χρόνια. Σημειωτέων ότι ο ναός αγιογραφήθηκε από τον Δημήτριο Αντωνόπουλο, αδελφό του Μητροπολίτης μας.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *