Η Πάρος τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Αρσένιο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9211 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Πάρος τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Αρσένιο (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 17-8-2017 και την Παρασκευή 18-8-2017, πάρα πολλοί προσκυνητές ανήλθαν στο Ιερό αυτό Προσκύνημα, προκειμένου, να εορτάσουν και να τιμήσουν την εορτή του Θαυματουργού Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω και να πάρουν τη Χάρι και την ευλογία Του, προσκυνώντας το Ιερό και Χαριτόβρυτο Άγιο Λείψανο Του. Επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου – Χριστού Δάσους και ο νεοαναγειρόμενος μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Αρσενίου παραπλεύρως της Ιεράς Μονής.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό Χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, συμπαραστατούμενος υπό των Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου και Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Ανήμερα της Εορτής στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ενώ τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Καλλίνικο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κατά την ώρα του κοινωνικού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος. Ακολούθησε Ιερά Λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού και μετά το πέρας παρατέθηκε πρωινό σε όλους τους προσκυνητές.

Ι. Μ. Παροναξίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *