Νίκος Βούτσης: «Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος» (ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (9212 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Νίκος Βούτσης: «Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στη συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία και την αντιπαράθεση για την Σημαία και την Αριστεία, τόνισε ότι η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική.

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως: «Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί», και συμπλήρωσε: «Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος.

Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις σημείωσε: «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

Παράλληλα σημείωσε ότι όπου αναδεικνύονται άριστοι μέσα από τη ζωή, μπορεί να μην έχουν δώσει το ίδιο στίγμα στο σχολείο.

Αναφορικά με το επεισόδιο με τον Ρουβίκωνα, τόνισε «δεν θα δώσω τροφή για αντιπαράθεση μεταξύ Σωμάτων της Αστυνομίας» και κατηγόρησε τη ΝΔ για κυνικές και έξαλλες δηλώσεις που δεν έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο.

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ:

enikos.gr

Σχόλια

  1. Ι.Ρ.
    Ι.Ρ. Αύγουστος 10, 14:15
    Είναι καιρός πλέον να συνειδητοποιήσουμε ότι η εποχή της "αδιαιρέτου τριάδος" Έθνος-Κράτος-Εκκλησία παρήλθε αμεταστρεπτί. Τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, η εξουσία ασκείται από ανθρώπους οι οποίοι είναι ιδεολογικά στρατευμένοι κατά αυτών των τριών βάσεων συγκρότησης της κοινωνίας και φυσικά τις αποδομούν. Αντί λοιπόν να διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας για την "ύβρη" και να δίδουμε μάχη οπισθοφυλακών να σώσουμε ότι (δεν) μπορεί να σωθεί, ονειρευόμενοι εποχές εθνοσωτηρίου, να δούμε κατάματα την νέα κατάσταση και να αντιληφθούμε ότι πλέον η Εκκλησία και το Έθνος θα πορευθούν στην νέα εποχή χωρίς Κράτος.

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *