Ο εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9177 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τον πανηγυρικό Εσπερινό κατά την παραμονή της Εορτής, σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, με πληθωρική συμμετοχή του πιστού Λαού του Θεού, τόσο σε Ενορίες, μικρά Παρεκκλήσια, αλλά και Ιερές Μονές, οι οποίες ιδιαιτέρως τιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την  Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετέβη στον πανηγυρίζοντα στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γενετείρας του πόλεως του Βασιλικού πλαισιωμένος από πολλούς Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως, με προεξάρχοντα τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου – Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και προέστη της Ιεράς Λιτανείας κατά την οποία μέγα πλήθος πιστών κατέκλεισαν τους δρόμους της Πόλεως και συνόδευσαν με ένθεο ζήλο το ιερό εικόνισμα της Παναγίας.
Ο Σεβασμιώτατος πριν τη λιτάνευση του Ι. Εικονίσματος ομίλησε επίκαιρα και διδακτικά για το πρόσωπο της Θεοτόκου και ευχήθηκε σε όλους πατρικώς, ιδιαιτέρως δε στους κατ’ όνομα εορτάζοντες και εορτάζουσες.
I. M. Χαλκίδος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *