Φθιώτιδος: «Έχουμε χρέος να τιμούμε και να σεβόμαστε την Παναγία»
Άρχων (9146 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Φθιώτιδος: «Έχουμε χρέος να τιμούμε και να σεβόμαστε την Παναγία»

Στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Μαρίνα Στυλίδος μετέβη την Πέμπτη 10 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος,, προκειμένου να χοροστατήσει και να ομιλήσει στον τελεσθέντα  Μέγα Παρακλητικό Κανόνα προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε για τις ευλογημένες μέρες του δεκαπενταυγούστου που διανύουμε, ημέρες τις οποίες καλούμαστε να ανεβούμε πνευματικά, προετοιμάζοντας την ψυχή μας με νηστεία, κατάνυξη και προσευχή  μιμούμενοι κι΄εμείς την σεπτή μετάσταση της Παναγίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της ευγεργέτιδος μας, και ετόνισε χαρακτηριστικά:

« Έχουμε χρέος αγαπητοί μου αδελφοί να τιμούμε και να ευγνωμονούμε  την Παναγία, διότι δι’ αυτής επήλθε η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Η Υπεραγία Θεοτόκος έγινε η γέφυρα που ένωσε τον ουρανό με την γη. Δεν επιτρέπεται να ασεβούμε εις το πρόσωπο της Παναγίας αλλά να την ευγνωμονούμε και με την ευγνωμοσύνη μας αυτή πάλι ωφελούμαστε διότι η Παναγία μας σκεπάζει με την μεσιτεία και την προστασία της.

Είναι δυνατόν να είμαστε χριστιανοί και να γλεντοκοπούμε την παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας σε πανηγύρια και να καταλύουμε κρέας; Περιφρονούμε και καταπατούμε με τον τρόπο μας την ευεργέτιδά  μας και μετά ζητούμε και την προστασία της».

Εις το τέλος του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς:

«Ποτέ αδελφοί μου να μην σκεφτούμε κακό για το υπεράγιο πρόσωπο της Θεοτόκου και όποιον ακούμε να κακολογεί και να βλασφημεί την Παναγία να αντιδρούμε και με αγάπη να τον νουθετούμε να σταματήσει διότι δεν πρέπει να ανεχώμεθα να υβρίζεται η ευεργέτιδά μας».

Προ της απολύσεως ο Προϊστάμενος της Ενορίας π. Ευστάθιος Μελαχροινός ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική παρουσία του στην Ενορία ευχόμενος  να έχει έτη πολλά.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος έδωσε την ευλογία του σε όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς  ανταλλάζοντας ευχές για καλή Παναγιά.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *