Έτοιμη η Τρίπολη να υποδεχθεί την Παναγία του Κύκκου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9943 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Έτοιμη η Τρίπολη να υποδεχθεί την Παναγία του Κύκκου (ΦΩΤΟ)

Έτοιμη η πόλη της Τρίπολης για να υποδεχθεί σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού και ώρα 18:30 την Χαριτόβρυτο Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Κύπρου.

Την Ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, με πλήθος ιερέων και λαού.

Το ARXON.GR θα καλύψει το μεγάλο αυτό γεγονός, καθ΄ όλη την εβδομάδα παραμονής της Ιεράς Εικόνας στην πόλη της Τρίπολης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ KAI AΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

6:30 μ.μ Υποδοχή αντιγράφου της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας του Κύκκου στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου (Τρίπολη) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, τις Αρχές και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, και στην συνέχεια πομπή προς τον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού.

7:00 μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

7:00 π.μ Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ  Ιερά Παράκληση της Παναγίας και στην συνέχεια ομιλία από τον Πανοσιολ. Αρχ. Αγαθόνικο Κυκκώτη, Έφορο της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, με θέμα:  «Η Θαυματουργός εικόνα της Ελεούσης της Ιεράς Μονής Κύκκου».

7:00 μ.μ Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού τα χορευτικά συγκροτήματα  της πόλης μας θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς προς τιμήν της άφιξης της Παναγίας στην πόλη της Τρίπολης.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

7:00 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία

6:00 μ.μ Ιερά Παράκληση της Παναγίας  και στην συνέχεια ομιλία από τον Πανοσιολ. Αρχ. Ανδρέα Κονάνο, με θέμα: «Κύριε ηρέμησε τις σκέψεις μου».

 

ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

7:00 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία

5:00 μ.μ  Ιερά Παράκληση της Παναγίας.

8:30 μ.μ Ιερά Αγρυπνία κατά το Αγιορείτικο Τυπικό, όπου θα ψάλλει ο βυζαντινός χορός του Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

7:00 π.μ  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ  Ιερά Παράκληση της Παναγίας και Ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου.

7:00 μ.μ Εσπερινός και στην συνέχεια ομιλία από τον

Διευθυντή του Γραφείου του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παρασκευά Παπαμιχαήλ, με θέμα:

« Η Παναγία ως μεσίτρια ουρανού και γης»

 

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

7:00 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία

5:00 μ.μ Ιερά Παράκληση της Παναγίας.

8:30 μ.μ Ιερά Αγρυπνία, όπου θα ψάλλουν οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Παναγίας Ελεούσης Πατρών.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 7:00 π.μ Όρθρος και  Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία αναχώρηση της θαυματουργού εικόνος για την Κύπρο.

ARXON.GR

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *