Αρχιερατικός εσπερινός του Αγ. Σώζοντας στο Τσέλο Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9919 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατικός εσπερινός του Αγ. Σώζοντας στο Τσέλο Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η μνήμη του Αγίου Σώζοντας στο χωριό Αγία Παρασκευή ή Τσέλο του Δήμου Ναυπλιέων. Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνος. Στο  χωριό τσέλο τιμάται ο Άγιος Σώζων με κάθε τιμή ,μιας και πριν 73 χρόνια  σαν κι αυτή την ημέρα , σώθηκαν οι κάτοικοι του χωριού από τα στρατεύματα τηs γερμανικής κατοχής, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής

Λίγα λόγια για την ημέρα μνήμης του ιστορικού γεγονότος

Η  μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας φτιάχτηκε για να θυμίζει στον καθένα μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά το ιστορικό γεγονός της 7ης Σεπτεμβρίου του έτους 1943, τότε που τα στρατεύματα της γερμανικής κατοχής κύκλωσαν το χωριό και συγκέντρωσαν όλους τους άντρες σε αυτό εδώ το σημείο της εκκλησίας με σκοπό να τους εκτελέσουν.

Επειδή ο Γερμανός διοικητής της περιοχής απουσίαζε, τους οδήγησαν στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου της Ασίνης μέχρι να επιστρέψει. Οταν επέστρεψε, έγινε ολονύχτια σύσκεψη και ξημερώματα της 7ης Σεπτεμβρίου 1943, ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΩΖΟΝΤΟΣ, ο διοικητής έδωσε εντολή να ελευθερωθούν.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΩΖΟΝΤΟΣ
Έφτιαξαν τότε την ιστορική εικόνα του Αγίου, η οποία βρίσκεται στο κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού και κάθε χρόνο τιμάται και θα τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα, με εσπερινό, αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας του αγίου την παραμονή της εορτής και με πανηγυρική Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *