Ιωαννίνων: «Δεν θέλουμε προστάτες. Νήφωνας για Μητροπολίτης Σταγών»
Άρχων (9919 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ιωαννίνων: «Δεν θέλουμε προστάτες. Νήφωνας για Μητροπολίτης Σταγών»

Τον διάδοχο του Θρόνου των Σταγών έδειξε το βράδυ της Πέμπτης ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων κ. Μάξιμος, μιλώντας κατά τη διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο της Καλαμπάκας, Άγιο Βησσαρίωνα.

Το απόγευμα της Πέμπτης τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντους του κ. Μαξίμου και συγχοροστατούντος του Τρικαλινού τη καταγωγή Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Ακολούθησε Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία.

Με το πέρας της Αρτοκλασίας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο και τοποτηρητής του Θρόνου των Σταγών κήρυξε το Θείο Λόγο, μιλώντας για τον ηγιασμένο βίο του Αγίου Βησσαρίωνος. Υπογράμμισε δε και ενόψει Αρχιερατικών εκλογών και ανάδειξη νέου Μητροπολίτου στην Καλαμπάκα ότι «σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από προστάτες. Περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από άνδρες ικανούς, Αρχιερείς που είναι ζυμωμένοι με την καλογερική, τιμούν και αγαπούν το ράσο», ευχόμενος την εκλογή του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, Ηγουμένου της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτου Νήφωνος Καψάλη ως νέου Μητροπολίτου.

 

trikalavoice.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *