Πατρών: «Απόστολε Πρωτόκλητε, ελευθέρωσε την Καρπασία μας» (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9199 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πατρών: «Απόστολε Πρωτόκλητε, ελευθέρωσε την Καρπασία μας» (ΦΩΤΟ)

Λαμπρή υποδοχή έγινε την Δευτέρα 30.10.2017, στα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου τα οποία μετεφέρθησαν εκ της πόλεως των Πατρών όπου ευρίσκονται,  (αποτμήματα των δακτύλων του Αποστόλου Ανδρέου) στον Ιερό Ναό του Αποστόλου, στο Πλατύ Λευκωσίας.  Η μεταφορά αυτή έγινε κατόπιν αιτήματος του Μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 ετών από τα Εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής   Του Πρωτόκλητου των Αποστόλων στην κατεχόμενη Καρπασία.

Μετά την υποδοχή των ιερών λειψάνων ανεπέμφθη Δεήσις και προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, εκπροσωπών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο,  ευρισκόμενον μετά των Προκαθημένων των άλλων  Ορθοδόξων  Εκκλησιών  στην Αθήνα για συνέδριο.  Στην προσφώνηση του Θεοφιλεστάτου απήντησε ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Πατρών κ. Χρυσόστομος ο  οποίος ανεφέρθη στην σχέση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου Κύπρου με την Πάτρα,  στους αγώνες και στις θυσίες των ηρώων και μαρτύρων της Μεγαλονήσου και στον Άγιο Απόστολο  Ανδρέα ο  οποίος πέρασε και θαυματούργησε  στην Κύπρο στον τόπο που βρίσκεται σήμερα, στην κατεχόμενη γη,  το μοναστήρι του, για να καταλήξη στην πόλη των Πατρών όπου εδίδαξε και ετελειώθη με τον επί χιαστού σταυρού,μαρτυρικό θάνατό του .

Περαίνοντας την αντιφώνησή του ο  Σεβασμιώτατος  εξέφρασε την συγκίνηση του και το εσωτερικό του  δέος γιατί βρέθηκαν μετά των λοιπών Κληρικών εκ της  Ιεράς  Μητροπόλεως  Πατρών στην ένδοξο Κύπρο μας, μεταφέροντας  προς ευλογία και αγιασμό του μαρτυρικού λαού της ,τα αποτμήματα του ιερού λειψάνου του Πρωτόκλητου των Αποστόλων και ευχήθηκε σύντομα να πανηγυρίσουμε και να εορτάσουμε τον άγιο Ανδρέα στην ελεύθερη Καρπασία.

I. M. Πατρών

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *