Η Νάξος πανηγύρισε την πολιούχο της Παναγία Χρυσοπολίτισσα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9172 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Νάξος πανηγύρισε την πολιούχο της Παναγία Χρυσοπολίτισσα (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 21-11-2017 ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας συνιερούργησε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, μετά το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο και συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση και τέλεση της Πανηγύρεως, τα σχολεία και τον ευσεβή λαό για τη συμμετοχή τους. Μεγάλο πλήθος ευσεβών Ναξίων συμμετείχε και φέτος στο διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων. Ανάμεσά τους παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Έπαρχος και Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, οι τοπικές αρχές (Δήμου και Περιφέρειας), εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστικών και λοιπών Αρχών του νησιού καθώς και μεγάλη αντιπροσωπεία Καθηγητών, Δασκάλων και μαθητών – μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι με της γαλανόλευκες σημαίες των σχολείων τους κόσμησαν τη μεγάλη Θεομητορική εορτή.

I. Μ. Παροναξίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *