Σαν σήμερα κηδεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (9217 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Σαν σήμερα κηδεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Την 31η Ιανουαρίου 2008, η Αττική γη δέχτηκε στα σπλάχνα της τον μεγάλο Θρακιώτη Ιεράρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύρο Χριστόδουλο.
 
Η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως έως την ημέρα εκλογής του διαδόχου του, ιδιαίτερως πένθησε τον ποιμενάρχη της. Μαύρες πένθιμες ταινίες περικύκλωσαν τον θρόνο του και το καμπαναριό του ναού. 
 
Μνημεία τιμής και μνήμης κατεστάθησαν τα δύο βιβλία συλλυπητηρίων που συμπληρώθηκαν από ευλαβείς ενορίτες, οι οποίοι κατέγραψαν τα αισθήματα της θλίψης, αλλά και τις ευχαριστίες τους για τον αείμνηστο. 
 
Έκτοτε, ετησίως την προηγούμενη της επετείου κοιμήσεως του Κυριακή, γίνεται στο Ναό, Ιερό μνημόσυνο.
 
Το αυτό έγινε και την εφετινή χρονιά, όπου τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, ημέρα κοιμήσεως του, και στις δύο Θείες Λειτουργίες που τελέστηκαν στους ναούς της κοινότητας.
 
Επιπλέον ο πρόεδρος της εκκλησιαστικής κοινότητας του ναού Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου παρέστει συμπροσευχόμενος στο Ιερό Μνημόσυνο που ιερουργήθηκε στο Α’ κοιμητήριο Αθηνών, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ενώ τέλεσε Θεία Λειτουργία και την Τετάρτη 31η Ιανουαρίου επέτειο ταφής του αοιδίμου Ιεράρχου. 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *