13 Φεβρουαρίου 2016 Κοινοποιήστε

Χειροτονία πρεσβυτέρου και απονομή οφφικίου από τον Μητροπολίτη Ταμασού (ΦΩΤΟ)

Το βράδυ της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου και ξημερώματα Πέμπτης 12 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι, τελέσθηκε μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς, ευφροσύνης και κατάνυξης η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Πατρός Ηρακλειδίου Κλεάνθους.

Της ιεράς αγρυπνίας προεξήρχε ο Πανιερωτάτος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος. Στο ιερό βήμα παρευρέθηκε συμπροσευχόμενος και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυστόστομος.

Πλήθος ιερέων, αλλά και πιστών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της προσωπικής Πεντηκοστής, του επι 8 συναπτά έτη αρχιδιακόνου του μητροπολίτη μας.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας στην ομιλία του απεύθυνε πνευματικά και πατρικά λόγια. Συγκεκριμένα είπε «Το Άγιο Πνεύμα απόψε δεν κατέρχεται απλώς για να ενοικήσει στην ψυχή σου, αλλά θα είναι αυτό που θα σε παρακαλεί, θα σε ενισχύει και θα σε παρηγορεί στη νέα ζωή στην οποία εισέρχεσαι από σήμερα. Διότι η ζωή του κληρικού και ιδίως του μοναχού κληρικού δεν είναι ούτε πάντοτε ευχάριστη ούτε πάντοτε εύκολη. Είναι πορεία στενή και τεθλιμμένη, είναι ζωή σταυρώσιμη, είναι ζωή υπομονής, διάκρισης, υπακοής και αγώνος καθημερινού, ώστε να αντιμετωπίσει ο μοναχός κληρικός τους ποικίλους πειρασμούς και να διατηρήσει τη χάρη που έλαβε κατά την ημέρα της χειροτονίας του Και σ’  αυτές ιδίως τις ώρες των πειρασμών και των θλίψεων, στις ώρες του αγώνος και της δοκιμασίας, τον παρηγορεί και τον ενισχύει η Χάρη του Θεού, και τον ξεκουράζει η αγάπη του Θεού που αισθάνεται στην ψυχή του.  Από σήμερα με ολοκληρωμένη την Ιεροσύνη στην Ψυχή σου και διακονώντας  στο μοναστήρι της παναγίας της Παντάνασσας θα λες  : Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς. ἄρατε τὸν ζυγόν μου ἐφ’ ὑμᾶς καὶ μάθετε ἀπ’ ἐμοῦ, ὅτι πραΰς εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν• [Ματθ. ια’ 28-29]»

Κλείνοντας τον λόγο του ο Πανιερώτατος πρόσθεσε «Έχε την εμπιστοσύνη σου στο Θεό, ο οποίος σε αγάπησε και σε αγαπά, ώστε να σου κάνει την τιμή να σε συγκαταριθμεί ως κληρικό του από νεαράς ηλικίας, μεταξύ των διακόνων της Αγίας του Εκκλησίας. Μείνε αφοσιωμένος στην αγάπη του Θεού, γιατί χωρίς αυτήν δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις στη ζωή σου. Μη λησμονείς την αναγκαιότητα της τηρήσεως των εντολών του Θεού, ώστε να προάγεσαι στην ταπείνωση, στην υπακοή, στην πίστη, στην αγάπη, στην υπομονή, στην καθαρότητα της ζωής σου, της ψυχής και του νου σου, γιατί μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσεις να καταστείς άξιος της αγάπης του Θεού, άξιος της θείας Χάριτος που λαμβάνεις σήμερα.  Ανέπτυξε το ακατάκριτον για να φανεί «ίλεως» και στις δικές σου αδυναμίες».

Αμέσως μετά την εις πρεσβύτερων χειροτονία του πατρός Ηρακλειδίου ο Πανιερώτατος τον προεχείρησε σε Αρχιμανδρίτη και πριν το τέλος της ιεράς Αγρυπνίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων σε Πνευματικό.

Μετά το πέρας της ιεράς αγρυπνίας ο νεοχειροτονηθείς διένειμε το Αντίδωρο, μαζί με το ενθύμιο της χειροτονίας του και δέχθηκε τις ευχές των πιστών για την νέα του διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου.

Ι. Μ. Ταμασού

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment