Η Αταλάντη τίμησε τους πολιούχους της (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η Αταλάντη τίμησε τους πολιούχους της (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα, εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και πάνδημη συμμετοχή η πόλις της Αταλάντης πανηγύρισε το Σάββατο 19 Μαρτίου την εορτή των Πολιούχων της Αγίων Θεοδώρων.

Στην φετινή πανήγυρη ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια έδωσε η παρουσία του εξ Αταλάντης Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Παντελεήμονος, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν εις την πρόσκληση και μετά του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου συλλειτούργησαν στον καλλιμάρμαρο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Το θείο λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία των δύο Αρχιερέων. Αναφερθείς στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Διαμιανό, επεσήμανε την σημα­ντι­κή συμ­βολή του στην προβολή της Ιεράς Μονής Σινά και την όλη αγία και ταπεινή βιοτή του, τονίζοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται την ιδιαιτέρα του πατρίδα, την Φθιώτιδα, μεταφέρει μαζί του το πνεύμα, τον πνευματικό αέρα και την πνευματική λάμψη του Όρους Σινά. Επίσης  παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπραζαβίλ, του ευχήθηκε πολύκαρπο Αρχιερατεία και τον διαβεβαίωσε πως η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, όπως συνηθίζει, παρά τις οικονομικές δυσκολίες θα ενισχύσει την Ιεραποστολή.

Στην αντιφώνησή του ο προεξάρχον της Θείας Λειτουργίας Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση και την αγάπη του  με την οποία περιβάλλει την προσπάθεια αποπερατώσεως του Σιναϊτικού Ιδρύματος. Εντωμεταξύ στον Ιερό Ναό αφίχθη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος βρέθηκε στην Φθιώτιδα προσκεκλημένος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, προκειμένου να προστή των εορτασμών επί τη Σύναξη των Φθιωτών Αγίων.  

Μετά την Θεία Λειτουργία κατά την καθιερωμένη τάξη πραγματοποιήθηκε η περιφορά της ιεράς Εικόνος των Αγίων Θεοδώρων στην πόλη της Αταλάντης με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Νικολάου Λιόλιου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών, των Σχολείων και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Πριν αναχωρήσουν για τη Λαμία οι Αρχιερείς μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης, όπου έγιναν δεκτοί με σεβασμό και αγάπη από την Αδελφότητα και τους εκεί ευρισκομένους προσκυνητές.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment