Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΦΩΤΟ)

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος το πρωί της Παρασκευής 11ης Μαρτίου 2016 τέλεσε τον Αγιασμό κατά την Τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέα Ζώρα. Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο νέο Πρύτανη με τα εξής:

«Ελλογιμώτατε κ. Πρύτανη,

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την ευγενική πρόσκλησή σας να παραστούμε και να τελέσομε τον Αγιασμό κατά την Τελετή της αναλήψεως των καθηκόντων σας εδώ, στην έδρα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνό μας.

Ευλογούμε την καλή απαρχή του έργου των νέων Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου μας. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το θέλομε όλοι να συνεχίσει να είναι πνευματικό και ερευνητικό εργαστήριο, εργαστήριο δημοκρατίας. Να είναι παράλληλα δημιουργικό και δυναμικό. Να είναι τόπος προσφοράς που θα μεταμορφώνει τις δυσκολίες σε δυνατότητες και τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Να είναι τόπος, όπου θα γίνονται αέναα κυριολεκτικά ιστορικές συναντήσεις επιστημόνων, λογίων και σπουδαστών. Με αυτές τις λίγες σκέψεις σας ευχόμαστε καλή δύναμη στα νέα σας καθήκοντα για το καλό του Πανεπιστημίου μας. Με πολλή αγάπη καταθέτομε το σεβασμό μας και τη βαθειά εκτίμησή μας στο πολυεύθυνο έργο σας, στο οποίο έχετε πάντοτε τη συμπαράσταση της Τοπικής μας Εκκλησίας».

Στην τελετή παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητος Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι του ΤΕΙ και του ΙΤΕ Κρήτης, Καθηγητές του Πανεπιστημίου, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Ο νέος Πρύτανης, στο τέλος της Τελετής, προσέφερε στο Σεβασμιώτατο μία πολύτιμη έκδοση των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης για τον El Greco και ο Επίσκοπός μας τον ευχαρίστησε για την ευγένεια και το δώρο του και του ευχήθηκε, για μία ακόμη φορά, ο Θεός να τον ενισχύει στο σπουδαίο έργο που ανέλαβε.

Ι. Μ. Ρεθύμνης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment