3 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Ανακοινωθέν τρίτης συνεδρίας της Δ. Ι. Σ. για το μήνα Μάρτιο

Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

   Κατά την σημερινή Συνεδρία:

   Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

   Ακολούθως ενέκρινε την υποβληθείσα πρόταση της Ειδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος περί διοργανώσεως του Ε’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Ο διεθνής περίγυρος και ο φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση».

   Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας, αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου αποτελουμένη από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανό, Νικαίας κ. Αλέξιο, Κασσανδρείας κ. Νικόδημο και Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο επισκέφθηκαν το κέντρο υποδοχής των προσφύγων στον Πειραιά μεταφέροντας την αλληλεγγύη και την συμπάθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος στους χειμαζόμενους αδελφούς μας. Σήμερα, σε μία από τις επανειλημμένες δράσεις της η ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ διένειμε στους πρόσφυγες του κέντρου υποδοχής τρόφιμα και χρηματοδότησε τον εμβολιασμό των παιδιών.

         Η Δ.Ι.Σ., τέλος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment