9 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κοντά στους πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016. Μία ακόμη μέρα κατά την οποία χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν μακριά από την πατρίδα και τα σπίτια τους και έχουν… βάρκα την ελπίδα. Τρίτη 8 Μαρτίου 2016. Μία ακόμη μέρα στην οποία αποδεικνύεται ότι ο Ολυμπιακόςείναι ένας ξεχωριστός, σπουδαίος από κάθε πλευρά, Σύλλογος. Κι αυτό γιατί για 5ηστη σειρά μέρα συνεχίστηκε η προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς τουςπρόσφυγες ύστερα από την σχετική οδηγία-επιθυμία του Προέδρου του Θρύλου κ.Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα ερυθρόλευκα βαν βρέθηκαν και αυτά το απόγευμα σε αρκετές Πύλες του λιμανιού του Πειραιάόπου κάθε μέρα πλέον εκατοντάδες πρόσφυγες μπορούν να πάρουν μερίδες φαγητού που μαγειρεύεται στις κουζίνες του «Γ. Καραϊσκάκης». Αυτό συνέβη και σήμερα με περίπου 1.800 μερίδες φαγητού αλλά και είδη πρώτης ανάγκης να μοιράζονται σε ταλαιπωρημένες οικογένειες. Η ερυθρόλευκη αντιπροσωπεία αγάπης είχε ξανά επικεφαλής και συντονιστή της διαδικασίας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Καραϊσκάκης ΑΕ κ. Βασίλη Βασιλειάδη.

Στο πλευρό του είχε και τον Μητροπολίτη Πειραιά, Σεβασμιώτατο Σεραφείμ, καθώς και τον Δήμαρχοτου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας κ. Γιάννη Μώραλη. Αμφότεροι μπήκαν σ’ αυτή τη «μάχη» αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μοιράζοντας και οι ίδιοι φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες. Ενώνει έτσι και ο Μητροπολίτης τις δυνάμεις της Εκκλησίας μ’ εκείνες τουκ. Βαγγέλη Μαρινάκη και κατ’ επέκταση του Ολυμπιακού και φυσικά του Δήμου Πειραιά στον οποίο ο κ. Γιάννης Μώραλης επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία για το θέμα.

Στο περιθώριο της παρουσίας του δίπλα στους πρόσφυγες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ανέφερε: «Ζούμε μια ανείπωτη τραγωδία για την οποία την κύρια ευθύνη έχουν εκείνοι που για τα οικονομικά τους, γαιοπολιτικά και στρατηγικά συμφέροντα διαλύουν τις χώρες και αιματοκυλούν τις ανθρώπινες υπάρξεις. Είμαστε μια μεγάλη αγκαλιά, μαζί εδώ με τον αγαπητό Δήμαρχο και βέβαια το ορόσημο του Πειραιά, τον Ολυμπιακό, που διδάσκει πάντα το εύ αγωνίζεσθαι και την ευγένεια του αθλητικού ιδεώδους. Προσφέρουμε αυτή την ανοιχτή αγκαλιά σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης που έρχεται κοντά μας. Η λύση του προβλήματος βέβαια προϋποθέτει συναγερμό όλων των υγειώς σκεπτόμενων ανθρώπων στην ήπειρό μας, την Ευρώπη μας. Θέλω να ευχηθώ αυτή η τραγωδία πολύ σύντομα να λάβει τέλος γιατί απέναντί μας δεν είναι κάποια άψυχα όντα αλλά ζωντανά πρόσωπα. Πρόσωπα που είναι εικόνες του ενός και μοναδικού παναγίου Θεού. Χρειάζεται στοργή και αγάπη ο άνθρωπος στην τραγικότητά του. Αυτό νομίζω ο αγαπητός Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και όλος ο Πειραιάς προσπαθεί με αγωνία και αγώνα να το αποδείξει».

 

olympiacos.org

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment