3 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Αδελφοποιήθηκαν η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών

Της Σμαράγδας Μουλιάτη

Αδελφοποιήθηκαν προχθές η Πατμιάς Εκκλησιαστική Σχολή και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών. Για το σκοπό αυτό  επισκέφθηκαν την Πάτμο  από το Σάββατο  οι σπουδαστές της τρίτης τάξης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών συνοδευόμενοι από καθηγητές και τον σχολάρχη τους κ. Γιάννη Κόττορο.

Οι σπουδαστές επισκέφθηκαν την Πάτμο για να την γνωρίσουν, να γνωρίσουν τα μνημεία της και να αδελφοποιηθούν με την Πατμιάδα εκκλησιαστική Σχολή.

Η αδελφοποίηση πραγματοποιήθηκε   Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 11 και μισή το πρωί παρουσία του καθηγουμένου κ. Κυρίλου Πέντε, των σχολαρχών Γιάννη  Κόττορου και Γιάννη Ζαρκαδούλα, καθηγητών,  σπουδαστών, αποφοίτων  καθώς και των πρώην σχολαρχών, Ματθαίου Μελιανού, Μανώλη Ματάκια και Στάθη Κόττορου.

Τον συντονισμό είχε ο σχολάρχης της Πατμιάδας κ. Ζαρκαδούλας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο καθηγούμενος και πατριαρχικός έξαρχος Πάτμου κ. Κύριλλος. Για την ιστορία της Σχολής μίλησε ο πρώην σχολάρχης και καθηγητής κ. Στάθης Κόττορος.

Στην εκκλησιαστική παιδεία,  το μέλλον των εκκλησιαστικών σχολών κυρίως της Πάτμου και τις ενέργειες που έκανε ως μέλος ς του εποπτικού συμβουλίου της εκκλησιαστικής παιδείας για να αποφευχθεί το κλείσιμο της Πατμιάδος αναφέρθηκε ο σχολάρχης του Γενικού εκκλησιαστικού λυκείου Πατρών κ. Γιάννης Κόττορος  Ο κ. Κόττορος κατέθεσε  προτάσεις για να μπορέσει η Πατμιάδα να ελκύσει σπουδαστές.  Αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιο νόμου που υπάρχει για τα ΚΙΜ (Κέντρα Ιερατικής μάθησης).  

Για  την αδελφοποίηση,  από τους διευθυντές των σχολείων υπεγράφη πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ των δύο σχολείων, με σκοπό την γέφυρα φιλίας, την ενδυνάμωση του χαρακτήρα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και την καλλιέργεια της εν Χριστώ αδελφότητας.
 patmostimes.gr

Εκτύπωση

Διαβάστε Ακόμα

Sorry, no posts were found.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment