Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Σύρου (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Σύρου (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, που επιστέφει τον ιστορικό λόφο του “Βροντάδου”, της Ερμούπολης, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνιερουργούντων και συνευχομένων όλων των Εφημερίων της Σύρου, και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του εκεί υπηρετούντος Διακόνου Νικολάου Γαβαλά, 

Ο Ναός κατεκλύσθη από εκατοντάδες πιστούς, συνευχηθέντων και του Αξιοτίμου Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού, του Αντιδημάρχου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Υποδιοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμουπόλεως, του επί τιμή Νομαρχη Κυκλάδων, του Προϊσταμένου Δευτροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Αιγαίου, Εκπαιδευτικών, Μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων και συνεργατών του ποιμαντικού έργου της Ενορίας, οι οποίοι με κάθε τρόπο εξεδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους.
Ο προς Χειροτονίαν, κατά την προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ευθύνη του ιερέως και έναντι του Θεού και έναντι των ανθρώπων, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Φιλάρετο Γεροντάρη, για όσα του προσέφερε κατά την πενταετή εγκαταβίωσή του στη Μονή, ζητώντας συγνώμη, για όσα τυχόν τον παρεπίκρανε, και ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά, για τη στήριξη και την προς το πρόσωπό του συμπαράσταση, την οικογένειά του και τον Σεβασμιὼτατο κ. Δωρόθεο Β`.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού είπε ότι σήμερα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ευαγγελίζεται  μία χαρά για το Ναό της Αναστάσεως, με τη χειροτονία ενός νέου Πρεσβυτέρου και τη στρατολόγησή του στη μεγάλη πανστρατιά των Ιερέων της Εκκλησίας, σναφέρθηκε στην πολυετή διακονία του Αιδεσιμολ. Αντωνίου Χαλα στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και στην ευγνωμοσύνη, που πρέπει να του οφείλει ο προς χειροτονίαν, καθώς ο ίδιος εζήτησε να τον έχει συνεφημέριο και συνοδοιπόρο και του υπέμνησε να μη παραπικράνει ποτέ τον ευεργέτη του. Τον εκάλεσε, ωσαύτως, να είναι πραΰς και ειρηνικός με τους ανθρώπους, προκειμένου και γη να κληρονομήσει και ουρανό να απολαύσει.

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment