Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Ι. Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)
22 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Ι. Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε λαμπρή εορταστική εκδήλωση στο Πολιτιστικό κέντρο της Μητροπόλεως μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 Την όλη εκδήλωση διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ακόμη μία φορά το Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεως μας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ιερείς της Μητροπόλεως μας, η Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένη Μοναχή, εκπρόσωποι από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία καθώς και πλήθος κόσμου ανάμεσα του, νέων και παιδιών.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο τελειόφοιτος μαθητής της Γ΄Λυκείου της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης Κων/νος Νταουντάκης.

Η επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου περιελάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα από ύμνους που ερμήνευσε η χορωδία της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Κων/νου Στεφανάκη,  από μηνύματα που δίαβασαν μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Κρήτης, από σύντομα θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν τα παιδιά της Ενορίας Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών και από υπέροχα τραγούδια από την παιδική και μεικτή χορωδία της Μητροπόλεως μας υπό την διεύθυνση της κ. Βασιλικής Αθανασιάδου-Πετράκη και της κ. Έλλης Παπαλιονάκη-Παγωνίδου αντίστοιχα.

Την επιμέλεια της εορταστικής εκδήλωσης είχε η κ. Μαρία Παραδά-Μποτωνάκη ενώ την επιμέλεια και σκηνοθεσία του θεατρικού η κ. Αργυρώ Τσαγκαράκη.

Πριν το τέλος της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης απηύθηνε σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό προς  τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας, τους Ιερείς, την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, τις Αρχές,  καθώς και προς όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε και όλους όσους βοήθησαν στην πραγμάτωση της επετειακής αυτής εκδηλώσεως.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος αφού έδωσε τα εύσημα στο Γραφείο Νεότητος και στους συνεργάτες του για την όμορφη εκδήλωση, τόνισε ότι μέσα από τον αγώνα, την προσπάθεια και την ελπίδα των ανθρώπων, η Εκκλησία μας και όλο το Ελληνορθόδοξο Γένος μας βγήκε από την ρήτρα της Οθωμανικής κυριαρχίας.

Ι. Μ. Κυδωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment