Η Άρτα εόρτασε την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Η Άρτα εόρτασε την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της πολιούχου Άρτης Οσίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου τελέσθηκε το Αρχιερατικό συλλείτουργο, μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου.
Ο λόγος της Εκκλησίας μας είναι πάντα επίκαιρος και αυθεντικός χάρη στη μεγάλη χορεία των Αγίων της. Η Αγία Θεοδώρα συγκέντρωσε στο πρόσωπό της πολλές ιδιότητες: της αρχοντοπούλας, της Βασίλισσας, της πιστής συζύγου, της στοργικής μητέρας και τέλος της ασκήτριας-μοναχής. Ένας βίος πλούσιος και πολυτάραχος που είχε ως κέντρο την αγάπη στο Θεό και τον άνθρωπο. Γι΄ αυτό αγαπήθηκε τόσο από τους υπηκόους του Δεσποτάτου. Γι΄ αυτό τιμάται από του σημερινούς Αρτινούς και όχι μόνο, τόνισε μεταξύ άλλων στον κηρυκτικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μεγάλη λιτάνευση της Λάρνακας και της Εικόνας της Αγίας στις κεντρικές οδούς της πόλεως, όπου ο πιστός λαός ανέμενε δια να λάβει την ευλογία της Αγίας.
Τις λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο προσφώνησε και ευχαρίστησε για την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment