Η εορτή της Ορθοδοξίας στα Χανιά (ΦΩΤΟ)
20 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Η εορτή της Ορθοδοξίας στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών η Κυριακή της Ορθοδοξίας ιερουργούντως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. και οικείου εφημερίου της Μονής Ιερεμίου Χλιαρά, του Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη και του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και συμπροσευχουμένης της αδελφότητος της Μονής και πλήθους πιστών.

 Στο Ιερό Αναλόγιο καλλικέλαδες φωνές από αντιπροσωπεία μοναζουσών  της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής λάμπρυνε την υπέροχη αυτή ημέρα μνήμης της Ορθοδοξίας μας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι στη σημερινή ημέρα μας θυμίζει την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και παράλληλα ότι η πίστη η Ορθόδοξη και αληθινή δεν κλονίζεται από τυχόν κακοδοξίες και αιρέσεις.

Επίσης ανέγνωσε την Πατριαρχική και Συνοδική Εγκύκλιο για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε κτητορικό μνημόσυνο και στην συνέχεια  πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων γύρω από την Ιερά Μονή, συλλιτανευόντων των ευσεβών πιστών.

Ι. Μ. Κυδωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment