Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Εσθονία (ΦΩΤΟ)
20 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Εσθονία (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας και η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων στην Αυτόνομη Εκκλησίας της Εσθονίας.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, ενώ παρών ήταν και ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Εσθονία κ. Κωνσταντίνος Κατσαμπής.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Πρωτοσύγκελλος π. Ματθίας Πάλλη εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, εντός του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αγίων Ιωακείμ και Άννας στην Ταλλίνη, αναγνωσθέντος του Συμβόλου της Πίστεως σε τρεις στάσεις και ακολούθως εκφωνηθέντος του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Στέφανος ευχαρίστησε το ευσεβές εκκλησίασμα για τη συμμετοχή του στις λατρευτικές ακολουθίες της Εκκλησίας, και τόνισε ότι οι Ορθόδοξοι χριστιανιοί πρέπει να έχουμε ένα φρόνημα, όπως ακριβώς αναφέρει το Συνοδικό της Ορθοδοξίας «Ούτω φρονούμεν», ενώ υπόγραμμισε, για μία ακόμη φορά, ότι το κοινό αυτό φρόνημα της Ορθοδοξίας θα κατατεθεί σε ολόκληρο τον κόσμο κατά την επικείμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, τον επόμενο Ιούνιο, υπό την Προεδρία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Εκ του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment