Μηνιαία Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

 

Η καθιερωμένη μηναία Σύναξη των Κληρικών της καθ΄ ημάς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου ε.έ., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, στην κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών  «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στο πρώτο μέρος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, αναφέρθηκε σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως το προσφυγικό τονίζοντας την ανάγκη της συνεχούς εγρηγόρσεως που πρέπει να έχουν οι Ιερείς μας, ώστε αν χρειαστεί να παράσχουν οιαδήποτε υλική και πνευματική βοήθεια, καθώς επίσης τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτη ανάγκης, προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Εν συνεχεία έδωσε συμβουλές και νουθεσίες προς τους Κληρικούς διά  την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε εκτενώς και με θέματα προσέγγισης των προβλημάτων και των προβληματισμών που απασχολούν  τους νέους και τις νέες της περιοχής μας, ανακοινώνοντας μεταξύ των άλλων και την διοργάνωση των 1ων πανιενοριακών αθλητικών αγώνων και δραστηριοτήτων που θα λάβουν χώρα στο προσεχές διάστημα καθώς επίσης και την καθιερωμένη ετήσια εορτή νεολαίας.

Στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως, πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση και εποικοδομητικός διάλογος με τους ιερείς πάνω σε ζητήματα λειτουργικής, πνευματικής και διοικητής φύσεως, που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες της Μητροπόλεως μας, ενώ τέλος παρετέθει γεύμα  στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων.

DSC_0295 DSC_0300 DSC_0309 DSC_0301 DSC_0302

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin