Μήνυμα χαράς και ελπίδας από την Παναγία της Τήνου (ΦΩΤΟ)
26 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Μήνυμα χαράς και ελπίδας από την Παναγία της Τήνου (ΦΩΤΟ)

Στον Πανίερο και εορτάζοντα Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε σήμερα η Αρχιερατική Θέια Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή των Ιερέων και πλήθους προσκυνητών από την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Σύρο, την Άνδρο, τη Μύκονο και από πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος, οι οποίοι με ευλάβεια και τιμή εναπέθεσαν στο ιερό Εικόνισμα καρδιακά αιτήματα, και με την παρουσία του κ. Δημάρχου Τήνου, του κ. Επάρχου Τήνου, των Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, του Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης Επιτροπής, Προέδρων Συλλόγων και Φορέων, Δικαστικών και Εκπαιδευτικών.

Μετά το πέρας της τελεσθείσης Δοξολογίας ο Σεβ. προσεκάλεσε τους παρισταμένους και έψαλλαν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

Ο Σεβ. ευχαρίστησε τους Ιερείς  του Ιερού Ιδρύματος, αλλά και των Ενοριών της Τήνου για τη συμμετοχή τους, και ιδιαιτέρως τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τους Ιεροψάλτες, τους Υπαλλήλους του Ιερού Ιδρύματος, τους Διακονητές και τις Διακονήτριες, οι οποίοι όπως είπε κατεστόλισαν με δάφνες το Ιερό Ίδρυμα και το προευπρέπισαν άριστα για την υποδοχή και τη φιλοξενία των προσκυνητών.

Επηκολούθησε πάνδημη λιτάνευση της αγίας Εικόνος, φερομένης επί των ώμων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ, και τη συμμετοχή μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, και με τελετάρχη τον Πανοσιολ Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβ. στην μαρμάρινη εξέδρα “Παντανάσσης”, κατά τη δέηση και υπό τους συριγμούς των καταπλεόντων πλοίων, καλωσόρισε τους προσκυνητές και τους ευχαρίστησε για τη στήριξη του πολυέδρου και πολυευθύνου έργου του Ιερού Ιδρύματος και αναφέρθηκε στην καθιέρωση λειτουργικα της Δεσποτικοθεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού, όπως και στην ημέρα της έναρξης της Επαναστάσεως του 1821, ειπών χαρακτηριστικά ότι “…οι άλλοι λαοί γέννησαν ήρωες, αλλά η Ελλάδα γέννησε ήρωες και Αγίους, και αυτό περίτρανα θα το αποδεικνύουν στους αιώνες των αιώνων, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου και το αίμα των Ψαριανών που πορφύρωσε τη θάλασσα του Αιγαίου…” και τέλος απευθύνθηκε προς τους μαθητές και τις μαθήτριες λέγοντας “…το μήνυμα της σημερινής ημέρας το στέλνει στις καρδιές σας ο Στρατηγός Μακρυγιάννης: να μή λέτε ποτέ “εγώ”, αλλά “εμείς”, όταν πρόκειται για την πατρίδα μας και για την απόφασή μας να οικοδομήσουμε σε γερά θεμέλια την κοινωνία που ονειρευόμαστε.”

Ο Σεβ. προσεκάλεσε τους εκατοντάδες συλλιτανεύοντες να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και να ζητήσουν με αυτό από την Υπέρμαχο Στρατηγό να ελευθερώσει και πάλι την πατρίδα μας εκ παντοίων κινδύνων!

Οι ιαχές του λαού “Ζήτω η τρισένδοξη πατρίδα μας, η Ελλάδα” και “Ζήτω το ευλογημένο έθνος μας” αντήχησαν και ταξίδεψαν στις ράχες των γαλήνιων κυματισμών της θάλασσας σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

Ι. Μ. Σύρου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment