Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Κερκύρας κυρού Τιμοθέου (ΦΩΤΟ)
15 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Κερκύρας κυρού Τιμοθέου (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Τρίτης 15 Μαρτίου 2016 τελέστηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “ Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ “ η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κυρού Τιμοθέου, με τη συμπλήρωση 14 ετών από την εις Κύριον εκδημία του.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος στο λόγο του εξήρε την προσωπικότητα του Μακαριστού προκατόχου του , χαρακτηρίζοντάς τον ως μια δυναμική προσωπικότητα που υπερέβη εαυτόν, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Τοπική Εκκλησία. Πόνεσε στον παρόντα κόσμο, αγάπησε το ποίμνιό του και αγαπήθηκε. Ταυτόχρονα όμως επειδή αυτή ακριβώς η δυναμική του παρουσία ενοχλούσε τους μη έχοντες εκκλησιαστικό πνεύμα, επόμενο ήταν να τον μισήσουν, όπως ακριβώς και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο. Αυτό είναι το γνώρισμα των ισχυρών και μεγάλων ανθρώπων.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε όπως ο Αναστάς εκ νεκρών Κύριός μας να κατατάξει τον κυρό Τιμόθεο, μεταξύ των Αγίων της Πίστεώς μας, χαρίζοντάς του τη μακαριότητα. Έστω αιωνία και αγήρως η μνήμη αυτού. 

Ι. Μ. Κερκύρας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment