Ο Μεθέορτος Εσπερινός του Ευαγγελισμού στην Ι. Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)
25 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Ο Μεθέορτος Εσπερινός του Ευαγγελισμού στην Ι. Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Ο Μεθέορτος Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου τελέσθηκε το απόγευμα της 25ης Μαρτίου 2016, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή πολλών πιστών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος έψαλλε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας τη Β’ Στάση των Χαιρετισμών, ενώ στο λόγο του επισήμανε την ανάγκη επιστροφής μας στην παράδοση των προγόνων μας και να αποβάλλουμε καθετί ξένο που μας απομακρύνει από αυτήν.

Η Παναγία μας είναι η ελπίδα και η καταφυγή μας και σ’ αυτήν θα πρέπει να προστρέχουμε, χωρίς να περιμένουμε να σωθούμε από κανέναν, παρά μόνο από εμάς τους ίδιους ενωμένοι και μονιασμένοι, τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.

Και κατέληξε λέγοντας στεντόρεια τη φωνή πως δεν θα πρέπει να ντρεπόμαστε για την ιστορία μας, για τη σημαία μας, για την πίστη μας και την Ελλάδα μας. Να είμαστε υπερήφανοι και να μην αφήσουμε κανέναν να κλέψει ότι μας κληροδότησαν οι ήρωες των αγώνων του ηρωικού μας Έθνους.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού ο Επίσκοπος, ο κλήρος και ο λαός λιτάνευσαν την εικόνα της Παναγίας, στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού και μέσα από το άλσος της Φανερωμένης έφτασαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο, όπου τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση.

Έτσι, αναβίωσε και φέτος ένα παλιό έθιμο των Καστοριανών, λιτανεύοντας την ημέρα αυτή την εικόνα της Παναγίας, οι οποίοι στο τέλος περνούν κάτω από την εικόνα ζητώντας το έλεός της.

Ι. Μ. Καστορίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment