Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στις Λιβανάτες (ΦΩΤΟ)
27 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στις Λιβανάτες (ΦΩΤΟ)

Στην πόλη των Λιβανατών μετέβη την Κυριακή Β΄ των Νηστειών 27 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ωμίλησε και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αειμνήστου Ελένης Πάσσα, συγγενούς του καρδιοχειρουργού Δρ. Σπυρίδωνος Παπαϊωάννου.  

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του παραλυτικού της Καπερναούμ σταθείς στην πίστη και την αγάπη, τα οποία όπως ετόνισε είναι τα δύο κουπιά που ωθούν την βάρκα της ζωής μας στη Βασιλεία των Ουρανών.   

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος αναβίωσε ένα παλαιό έθιμο των Λιβανατών, δηλαδή την Κυριακή της Ορθοδοξίας οι πιστοί μεταφέρουν από τα Εξωκκλήσια τις Ιερές Εικόνες και τις εναποθέτουν για μία εβδομάδα στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Έτσι σήμερα μετά την Θεία Λειτουργία εψάλη δέηση και οι πιστοί πήραν τις Ιερές Εικόνες και εν πομπή τις μετέφεραν και εναπέθεσαν και πάλι στα Εξωκκλήσια, που ανήκουν.   

Στη Θεία Λειτουργία έψαλλε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σεραφείμ Κυρίτση, παρέστησαν δε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος με Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών που από νωρίς ανέμεναν τον Σεβασμιώτατο και τον υπεδέχθησαν με αισθήματα αγάπης και σεβασμού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα, όπου παρακάθισε και ο Σεβασμιώτατος και είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με τον κ. Δήμαρχο, την οικογένεια του Ιατρού κ. Παπαϊωάννου και των ενοριτών.

 Πριν αναχωρήσει για την Λαμία επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, όπου ευχήθηκε στην Γερόντισσα Μαγδαληνή και στις αδελφές καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment