Ο Πολιούχος του Πύργου Άγ. Χαράλαμπος στο «σπίτι του» (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Ο Πολιούχος του Πύργου Άγ. Χαράλαμπος στο «σπίτι του» (ΦΩΤΟ)

Σηματοδοτώντας το τέλος των Θρησκευτικών και λατρευτικών εκδηλώσεων, για μία ακόμη φορά και σύμφωνα με την πολύχρονη τοπική παράδοση, την Κυριακή της Ορθοδοξίας το εσπέρας μεταφέρθηκε με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική  τάξη και την προσήκουσα Ιεροπρέπεια η Θαυματουργή εικόνα του προστάτου και πολιούχου της Πόλεως του Πύργου Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Πύργου, στο ιστορικό Ναϋδριό του,  όπου και εναποτέθηκε στον θρόνο της.  
Πριν την μεταφορά, τελέσθηκε ο δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός υπό του Ιερού Κλήρου της Πόλεως, προεξάρχοντος δε του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Πετράκου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος ορθοτόμησε και θεράπευσε τον Θείον λόγον εποικοδομητικά, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην χαρμόσυνη και λαμπρή εορτή της Αναστήλωσης των Ιερών και Αγίων Εικόνων, καθώς επίσης στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και λατρεία στην σύγχρονη και σκληρή  εποχή μας.
Κατά την Λιτάνευση και μεταφορά της Ιερής εικόνας, τιμές απέδωσε Στρατιωτικό άγημα της Σ.Ε.Τ.Η.Λ. Πύργου και η Φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων», ενώ ακολούθησε πλήθος Χριστιανών εκ της Πόλης του Πύργου, οι οποίοι  με ιδιαίτερη προσήλωση, ευλάβεια και σεβασμό τιμούν τον Άγιο και προστάτη τους, Ιερομάρτυρα Χαραλάμπη.  
Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής, ο Ιερατικός Προϊστάμενος  π. Βασίλειος Λαγκαδινός σε σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, τον Ιερό Κλήρο, τις τοπικές αρχές καθώς επίσης τον ευσεβή και φιλάγιο λαό του Πύργου, για την συμμετοχή και συμβολή τους, κατά τις ετήσιες λατρευτικές εκδηλώσεις.  
 
Ι. Μ. Ηλείας
 
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment