Πάπας Φραγκίσκος: “Η Ευρώπη να ανοίξει την καρδιά και τις πόρτες της στους πρόσφυγες”
16 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Πάπας Φραγκίσκος: “Η Ευρώπη να ανοίξει την καρδιά και τις πόρτες της στους πρόσφυγες”

Όσοι συναντούν κλειστά σύνορα νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από το Θεό – Οι πρόσφυγες υποφέρουν στο ύπαιθρο, χωρίς τροφή και δε νιώθουν ευπρόσδεκτοι, είπε ο ποντίφικας

Δεν πρέπει οι χώρες να κλείνουν τις πόρτες σε όσους έχουν ανάγκη, κι όμως, πολλές από αυτές και πολλές καρδιές έχουν κλείσει… Κάπως έτσι ο Πάπας Φραγκίσκος για μία ακόμα φορά μίλησε για την προσφυγική κρίση, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βρίσκουν τα σύνορα των χωρών της Ευρώπης κλειστά.

Στην γενική ακρόαση της Τετάρτης, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, εστίασε στο δράμα των προσφύγων, οι οποίοι όπως είπε «υποφέρουν στο ύπαιθρο, χωρίς τροφή και δε μπορούν να μπουν: δε νιώθουν ευπρόσδεκτοι».

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν είπε: «Μου αρέσει πολύ να βλέπω χώρες και ηγέτες να ανοίγουν την καρδιά και τις πόρτες τους».

Την ίδια στιγμή, επισήμανε πως «πολλά αδέλφια» ζουν μία πραγματικά δραματική κατάσταση, μακριά από την πατρίδα τους και «στα μάτια τους βλέπουν ακόμα τα συντρίμμια από τα σπίτια τους, το φόβο και την απώλεια των δικών τους».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας αναφέρθηκε σε εκείνους που βλέπουν τα σύνορα κλειστά λέγοντας πως πολλοί εξ αυτών μπορούν να αναρωτηθούν «πού είναι ο Θεός;», ενώ καταλήγοντας δήλωσε: «Και εμείς μπορούμε να ζούμε μερικές φορές ενός είδους εξορία, όταν η μοναξιά, η ταλαιπωρία, ο θάνατος μας κάνει να σκεφτούμε ότι έχουμε εγκαταλειφθεί από το Θεό. Πολλές φορές οι άνθρωποι που υποφέρουν νιώθουν εγκαταλελειμμένοι».

protothema.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment