Περατώθηκαν οι Κατηχητικές Συνάξεις στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Περατώθηκαν οι Κατηχητικές Συνάξεις στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Έκλεισε για την τρέχουσα περίοδο ο κύκλος των Κατηχητικών ομιλιών, με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού» με τελευταίο ομιλητή τον διευθυντή του Ραδιοφώνου του Αlpha, δημοσιογράφο κ. Σπυρίδωνα Χαριτάτο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η βία και η τρομοκρατία μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Στην Κροκίδειο αίθουσα, εχθές Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, ο κ. Χαριτάτος με έντονα αυτοκριτική διάθεση, ως προς το λειτούργημα του δημοσιογράφου, που υπηρετεί, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών, τονίζοντας την σημαντικότητα των Μ.Μ.Ε τόσο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, όσο και στην ποιοτική παρουσίαση των ειδήσεων, που προσφέρουν, η οποία δεν φιλτράρεται πάντοτε κριτικά, καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι η βία και η τρομοκρατία ως γεγονότα τρέφονται από την δημοσιότητα. Ο έμπειρος ομιλητής στάθηκε ιδιαιτέρως στον διαγωνισμό των δημοσιογράφων για την «πρωτιά» στην είδηση και για την υψηλή τηλεθέαση, με αποτέλεσμα τα Μ.Μ.Ε πολλές φορές αδιάκριτα και με βίαιο τρόπο να χειραγωγούν την κοινή γνώμη, ασκώντας και προβάλλοντας οποιαδήποτε μορφή βίας προς κάθε κατεύθυνση.

Τον έγκριτο δημοσιογράφο ευχαρίστησε θερμά ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και έκλεισε την τελευταία αυτή συνάντηση, τονίζοντας ότι αφενός θα πρέπει να βάζουμε ερωτηματικά στην πρόσληψη των ειδήσεων, αφετέρου να αντιδρούμε ως ελεύθεροι άνθρωποι, όταν διαπιστώνουμε ότι το μήνυμα που επιχειρούν να μας «περάσουν» είναι επικίνδυνο είτε για εμάς είτε για τους οικογενείς μας. Ολοκληρώνοντας, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στους πιστούς να παρακολουθούν ανελλιπώς τις Ι. Ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής, ενώ παράλληλα τούς προέτρεψε, να συνδράμουν κατά το δυνατόν, τους πρόσφυγες αδελφούς μας, που σύντομα θα φιλοξενηθούν και στο Νομό μας, με είδη πρώτης ανάγκης, αφού στα πρόσωπα τους αντανακλά ο Χριστός, «είδες τον αδελφόν σου, είδες Κύριον τον Θεόν σου» (Αβ. Μωυσής Γεροντικόν). Προς αυτή την κατεύθυνση προανήγγειλε την σύγκληση έκτακτου Ιερατικού Συνεδρίου από την Ι. Μητρόπολη μας την Δευτέρα, 28 Μαρτίου ε. ε., ώστε να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη ανακούφιση των προσφύγων.

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment